Hållbar svensk odling i generationer

Svartkål


(Brassica oleracea var. palmifolia)

Säsong Juli - Oktober


Svartkål är en korsning mellan Grönkål och Savolykål och har mörkgröna, blad som nästan skiftar mot svart. Bladen är saftiga och kraftiga stjälkar i varierande längd med dekorativa, krusiga blad. Svartkålen har något mildare och mjällare smak än grönkål.

 

Svartkålen är, precis som grönkål, numera en mycket populär grönsak och en riktig supergrönsak som innehåller massor av nyttigheter såsom järn, lutein, vitamin A och vitamin C.

Ellenholm & Vadensjö

Kustvägen 146

261 75 ASMUNDTORP

Munkebäcks gård • Toftavägen 147 • 261 76 Asmundtorp

Instagram @ellenholm_vadensjo
Facebook

© Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB.  Alla rättigheter förbehållna.

Hemsidespartner