Hållbar svensk odling i generationer.

Persilja


(Petroselinum crispum)

Säsong Juli - Oktober


Persiljan är god som krydda och vacker som garnering. Den passar i de flesta sammanhang och ger fin smakbrytning och ett vitamintillskott av bland annat vitamin A, vitamin C och järn. 


Det finns två varianter av Persilja, Bladpersilja och kruspersilja, smaken är lite mildare i Bladpersiljan. Persilja har odlats i minst 2000 år och kommer ursprungligen från medelhavsområdet.


Bästa förvaring av persilja är svalt. Eller att låta knippen stå i ett vattenglas. Du kan använda persilja i dem flesta matsammanhang. Vanligtvis använder man bladen, men stjälken och roten är även dem användbara. 

 

Spännande länkar:


Recept med persilja


Ellenholm & Vadensjö

Kustvägen 146

261 75 ASMUNDTORP

Munkebäcks gård • Toftavägen 147 • 261 76 Asmundtorp

Instagram @ellenholm_vadensjo
Facebook

© Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB.  Alla rättigheter förbehållna.

Hemsidespartner